Cărți și manuale universitare

Ioana VASIU, Lucian VASIU – Criminalitatea în cyberspațiu, Editura Universul Juridic, 2011
ISBN 973-127-674-8

Criminalitatea-in-cyberspatiu

Lucrarea analizează criminalitatea în cyberspațiu, prezentând o descriere detaliată a amenințărilor omniprezente, cum ar fi frauda cu carduri, infectarea calculatoarelor cu contaminanți informatici, hărțuirea electronică, pornografia infantilă, furtul de identitate, perturbarea funcționarii sistemelor informatice, încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, abuzuri împotriva datelor personale etc.
Cartea „Criminalitatea în cyberspațiu” poate fi comandată de la:


Ștefan PRUNĂ, Ioan-Cosmin MIHAI – Criminalitatea informatică, Editura Sitech, 2008
ISBN 978-606-530-073-6

Criminalitatea-Informatica

Criminalitatea informatică reglementează prevenirea și combaterea criminalității informatice prin măsuri specifice de prevenire și descoperire a infracțiunilor săvârșite prin intermediul sistemelor informatice, asigurându-se respectarea drepturilor omului și protecția datelor personale. Incidentele pot fi clasificate în categorii precum: scanarea rețelelor și a sistemelor informatice, compromiterea conturilor, atacuri de tip Denial of Service, coduri malițioase, atacuri specifice Internetului.


Maxim DOBRINOIU – Infracțiuni în domeniul informatic, Editura C.H. Beck, 2006

infractiuni-informatice

Infracțiuni în domeniul informatic reprezinta o incursiune într-un domeniu foarte complex și foarte greu de perceput, prea putin investigat în doctrina noastră penală datorită tehnicității sale și a noutății pe care o prezintă în peisajul vieții sociale și al conștiinței publice, constituindu-se ca un răspuns științific temeinic argumentat la numeroasele și complexele probleme apărute în practică.

Ioan VASIU – Criminalitatea informatică, Editura Nemira, 1998

crim-info

Dezvoltarea impresionantă a tehnologiei a dus la creșterea beneficiilor, pe de o parte, dar și la creșterea pericolelor și a spaimelor, pe de altă parte. La început de mileniu, noul război, denumit metaforic și Pearl Harbour-ul electronic, a cuprins ca o angoasă statele, conceptul de infowar fiind asimilat de terminologia militară.

Astfel, prin Internet, informația a devenit arma cea mai ieftină din lume, problema securității în acest sens dând dureri de cap marilor puteri ale lumii.