68% dintre utilizatori nu conștientizează existența linkurilor suspecte pe rețelele sociale

Articol postat de:

retele sociale

BitDefender a anuntat rezultatele unui nou studiu pe tema interactiunii de pe retelele sociale. Studiul a examinat diversele grade de risc la care sunt expusi utilizatorii retelelor sociale, in functie de nivelul de cunoastere pe care il au despre amenintarile care circula pe fiecare mediu.

Peste 2700 de respondenti, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani au fost chestionati cu privire la natura relatiilor de pe retelele sociale. In medie, participantii  la studiu au 137 de prieteni virtuali – majoritatea dintre acestia fiind colegi sau fosti colegi de la munca sau de la scoala (83%), prieteni care lucreaza in acelasi domeniu (64%) si – surprinzator – oameni pe care nu ii cunosc (42%).

Atunci cand vine vorba de raspandirea amenintarilor in retelele sociale, mai putin de jumatate dintre respondenti (43%) au declarat ca si-au avertizat alti prieteni din comunitatile virtuale atunci cand au observat linkuri sau activitati suspecte in fluxul de stiri. 68% dintre aceia care nu au trimis niciun avertisment prietenilor  au recunoscut ca nu erau constienti de faptul ca posturile suspecte pot contine amenintari la adresa securitatii – multi au declarat ca ei insisi au accesat linkurile, raspandind astfel, fara sa isi dea seama, amenintarile virtuale.

“A fost interesat sa descoperim cat de implicati sunt utilizatorii retelelor sociale atunci cand vine vorba de protejarea conturilor lor. In ciuda faptului ca retele sociale sunt recunoscute ca fiind o atractie principala pentru atacatorii virtuali, 93% dintre respondenti au declarat fie ca nu au nevoie de o solutie de protectie pentru Facebook, fie ca nu stiu de existenta unei solutii de securitate de acest tip”, a declarat Sabina Datcu, Specialist Analiza si Comunicare pentru Amenintari Virtuale si autoarea studiului.

Sursa: BitdefenderAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>