Amendă record în Italia pentru administratorul unui site de tip torrente

Articol postat de:

torrent

De cativa ani autoritatile din toata lumea au demarat un razboi permanent impotriva celor din spatele site-urilor de tip torrente. Fie ca acestea au fost blocate sau ca au inceput controale de amploare in casele celor care au fost prinsi ca descarcau filme ilegal de pe Internet, cert este ca site-urile se redeschis la doar cateva zile dupa ce au fost inchise, iar rezultatele se lasa asteptate.

In Italia a fost aplicata zilele trecute o amenda record: un administrator al unui site de unde userii puteau descarca ilegal filme a fost amendat cu nu mai putin de 6,4 milioane de euro.

Este vorba despre Tex Willer. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi adus un prejudiciu de 32 de milioane de euro. Ca sa ne facem o idee mai clara, intr-o singura luna de functionare a site-ului suma de bani din reclame si donatii de la utilizatori a trecut de jumatate de milion de euro. Asta ne face sa credem ca nu ar fi nicio problema in a plati amenda, chiar daca este vorba despre una record pentru italieni.

In cazul in care nu stiati italienii care intra pe site-uri precum The Pirate Bay sau Kickass Torrents ori altele asemanatoare au accesul blocat. Fie ca nu se incarca nimic, fie primesc un mesaj de la Garda Financiara din Italia care le explica motivul blocarii site-ului.

Sursa foto: roms4free.devhub.com
Sursa articolului: TehnoPol