Apare unui nou vierme informatic

Articol postat de:

malware

Aproape 58 la suta dintre PC-urile din SUA si 30 la suta dintre cele din Iran sunt ‘atacate’, la ora actuala, de viermele informatic Win32/Stuxnet, potrivit unui raport de analiza dat publicitatii, marti, de compania ESET, furnizor global de solutii de securitate.

Potrivit sursei citate, Win32/Stuxnet exploateaza o vulnerabilitate in Windows Shell, fiind utilizat pentru atacarea sistemelor SCADA – sisteme de supervizare si monitorizare utilizate in numeroase industrii, cum ar fi industria energetica.

Specialistii ESET sustin ca ‘viermele’ este activ de cateva zile, in special in SUA (57,71 la suta) si Iran (30 la suta).
Tarile in care procentele se afla sub zece la suta sunt: Rusia (4,09 la suta), Indonezia (3,04 la suta) si Insulele Feroe (1,22 la suta).

Topul este completat de catre: Marea Britanie (0,77 la suta), Turcia (0,49 la suta), Spania (0,44 la suta), India (0,29 la suta) si restul lumii (1,73 la suta).

Majoritatea daunelor cauzate de acest vierme sunt limitate la tinte industriale, utilizatorii casnici (din segmentul ‘home use’) fiind mult mai putin afectati.

Sursa: TehnoPOL