Atac cibernetic asupra Noii Zeelande, venit din China

Articol postat de:

images

Reprezentanții Institutului Național de Cercetare a Apei și Atmosferei din Noua Zeelandă (NIWA) au confirmat că organizația a fost ținta unui atac cibernetic.

NIWA a declarat că supercomputerul organizației, FitzRoy, a fost vizat de un atac cibernetic în urmă cu o săptămână, însă fără succes. Totuși, sistemul a fost oprit pentru câteva zile, timp în care IBM, compania care a construit computerul, a realizat o serie de teste, scrie Stuff.nz .

Reprezentanții NIWA au spus că în sistem nu sunt stocate informații sensibile despre clienți. Centrul Național de Securitate Cibernetică al țării a fost informat despre incident, iar prim-ministrul Noii Zeelande, John Key, a cerut detalii despre încercarea de pătrundere în sistem.

Potrivit publicației Fairfax NZ News, oficialii au spus că sursa atacurilor este o adresă IP din China, însă au punctat că acest lucru nu înseamnă că în spatele atacului se află o entitate chineză. Aceștia au spus că adevărații atacatori ar fi putut folosi computere infectate din China pentru a-și ascunde urmele.

Sursa foto: www.miginsurance.ca
Sursa articolului: www.securityportal.ro