Atacuri online cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra

Articol postat de:

London Olympics

Ne-am obisnuit deja ca fiecare eveniment major ce se desfasoara la nivel international sa aduca si atacuri informatice, dintre cele mai importante, iar Jocurile Olimpice nu fac exceptie.

G Data ne avertizeaza asupra posibilitatii cresterii numarului de spamuri, atacuri de phishing si de malware pe perioada Jocurilor Olimpice.

Deja au fost lansate mai multe site-uri prin care se vand tichete false la Jocurile Olimpice, iar autoritatile din Londra ne atrag atentia ca achizitionarea biletelor se face doar prin intermediul site-ului oficial pentru a avea siguranta ca acestea nu sunt contrafacute.

Specialistii informatici ne atrag insa atentia si asupa website-urilor infectate cu malware care utilizeaza mesaje cu link-uri scurtate in retele sociale sau in email-uri. Mai mult decat atat, daca va aflati la Londra, este de preferat sa evitati retelele publice WiFi, pentru ca acestea nu sunt protejate, permitand infractorilor sa citeasca traficul de date. Utilizatorii ar trebui sa foloseasca un card UMTS pentru a se conecta la Internet.

Sursa foto: autofluence.com
Sursa articolului: devirusare.roAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>