Campania de spionaj „Siesta”, descoperită de cercetători

Articol postat de:

Spyfiles Wikileaks

O campanie de spionaj care viza mai multe organizații din diferite industrii a fost descoperită de cercetătorii din cadrul Tend Micro.

Numită ,,Siesta”, operațiunea constă în infiltrarea entităților prin email-uri phising trimise executivilor. Organizații din domeniul energetic, transportului sau apărării au fost vizate de atacatori prin utilizarea multi-component malware, scrie SC Magazine.

,,Aceste email-uri sunt trimise de pe adrese email false ale personalului din cadrul organizației. În loc să folosească fișiere atașate și documente, aceasta campanie utilizează malware-ul printr-un link de download care pare legitim”, a spus Maharlito Aquino, reprezentant Tend Micro.

Pentru ca destinatarul să descarce fișierul, URL-ul include numele organizației, părând legitim. Un fișier executabil numit TROJ_Sloth este conținut in arhivă, deghizat într-un document PDF. Din momentul lansării, malware-ul BKDR_SLOTH.A așteaptă instrucțiuni din partea centrului de comandă, se arată în raportul cercetătorilor.

Numele ,,Siesta”(siestă) provine de la instrucțiunea primită de malware, anume ,,sleep”, care taie conexiunile cu serverele C&C. ,,Scopul campaniei ar putea fi obținerea unor date valoroase de la aceste companii”, a spus Jon Clay, reprezentat Trend Micro, citat de SC Magazine.

Sursa foto: www.cineversity.tv
Sursa articolului: www.securityportal.ro