Ce riști în SUA dacă descarci conținut ilegal

Articol postat de:

Piracy

In lupta anti-piraterie din Statele Unite ale Americii, autoritatile incearca de zor sa opreasca descarcarea de continut ilegal, dar pedepsele si masurile luate de oamenii legii devin din ce in ce mai ample.

Se pare ca AT&T, cel mai mare operator din SUA, lucreaza chiar in acest moment la un document oficial prin care utilizatorii sunt notificati in momentul in care sunt suspecti ca ar descarca ilegal un document de pe internet.

Aceste documente vor fi gata pe 28 noiembrie, explica Engadget, si se doreste a fi doar un prim pas, pentru ca masurile vor fi mult mai ample.

Americarii care nu vor opri descarcarile ilegale se vor alege cu accesul restrictionat la cele mai importante site-uri, iar dupa un numar de notificari (se pare ca vor fi 5 la numar) AT&T va furniza proprietarului drepturilor de autor toate detaliile prin care poate actiona in judecata acuzatul, pentru recuperarea pierderilor.

AT&T se pare ca nu este singura companie de renume care pregateste astfel de masuri, ci si Verizon, Comcast, Time Warner Cable sau Cablevision.

Sursa foto: cyberspacepiracy.blogspot.com
Sursa articolului: TehnoPol