Centrul German de Aeronautică, sub atac de spionaj

Articol postat de:

spionaj

Centrul German de Aeronautică a fost ținta unui atac cibernetic din partea unui serviciu de informații străin, raportează o publicație germană.

Câteva dintre computerele utilizate de cercetătorii și administratorii sistemului din cadrul centrului aeronautic au fost infectate cu programe de spionaj. Potrivit publicației Der Spiegel, guvernul a clasificat atacul ca fiind foarte serios, deoarece, printre alte lucruri, acesta a țintit armanentul și tehnologiile pentru rachete.

Experții IT au descoperit urme ale programelor de spionaj care erau proiectate să se auto-distrugă atunci când erau descoperite, în timp ce altele se activau după luni de hibernare. Publicația susține că atacurile au fost ,,coordonate și sistematice”, iar sistemele de operare ale centrului au fost afectate.

Experții susțin că trăsăturile programelor indică faptul că în spatele atacului s-ar afla China, însă publicația susține că o sursă apropiată evenimentelor a spus că ar putea fi doar camuflaj. Sursele guvernamentale au spus că investighează atacurile, însă nu au confirmat detaliile.

Centrul German de Aeronautică este activ în domeniul aeronauticii, spațial, energetic, al transportului și al securității și este implicat în alianțe cooperative internaționale, potrivit site-ului oficial al instituției.

Sursa foto: www.securityportal.ro
Sursa articolului: www.securityportal.ro