China crește măsurile de securitate pentru dispozitive

Articol postat de:

china sua

Potrivit unui nou raport, China scrutează produsele furnizorilor de echipament tehnologic pentru a verifica dacă acestea oferă destulă securitate.

China va investiga toate produsele și serviciile IT pentru a se asigura că acestea se află în conformitate cu standardele de securitate ale țării, a raportat agenția de știri Xinhua. Procedura va fi realizată pentru protejarea securității naționale și  pentru dezvoltare economică, scrie CNet.

Xinhua nu a specificat ce companii vor fi investigate, dar a spus că orice produs care nu va îndeplini cerințele de securitate va fi interzis, iar companiilor care oferă acele dispozitive și servicii li se va interzice continuarea afacerilor în țară.

La începutul acestei săptămâni, Statele Unite a acuzat mai mulți oficiali ai Guvernului chinez de pătrundere ilegală în serverele companiilor americane pentru furtul de informații. Guvernul chinez a negat acuzațiile, argumentând că SUA are ,,standarde duble” și nu este de încredere.

În ultimii ani, Statele Unite au acuzat China de hacking și spionaj cibernetic, numind-o cea mai mare amenințare cibernetică pentru țară. China a răspuns în mod similar, prin acuzarea Statelor Unite de pătrundere în propriile rețele și de punerea în pericol a securității naționale.

Cea mai nouă procedură a țării ar putea afecta anumite produse ale companiilor americane. Deși Xinhua nu a spus ce produse vor fi analizate, se pare că tensiunile dintre cele două țări vor determina o monitorizare atentă a serviciilor oferite de companiile americane în China.

Microsoft a fost deja afectată de noile măsuri luate în țară, după ce utilizarea sistemului de operare Windows 8 pe calculatoarele Guvernului a fost interzisă.

Sursa foto: www.securityportal.ro
Sursa articolului: www.securityportal.roAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>