Clienții Băncilor româneşti, victime ale atacurilor phishing

Articol postat de:

article-1256768-08A6F5EA000005DC-313_468x352

Clienții serviciilor de online banking oferite de Banca Transilvania și ING sunt ținta unui val de atacuri phishing,  conform laboratoarelor Bitdefender.

Atacurile informatice de tip phishing s-au intensificat în ultima săptămână, ele par a fi planificate de aceiași hackeri. După ce datele bancare sunt furate prin intermediul paginilor phishing, infractorii fac plăți online în numele victimelor și le golesc conturile, scrie Adevărul.ro

. „Până de curând, a fost o perioadă de acalmie în materie de phishing-uri care vizează site-urile băncilor româneşti, dar în ultima perioadă aceste atacuri au revenit în actualitate şi ţintesc clienţii Băncii Transilvania şi ING. Utilizatorii nu verifică întotdeauna pagina unde îşi introduc ID-ul de logare, parola sau tokenul. Pentru că paginile arată exact ca cele legitime ale băncii şi sunt în limba română, mulţi oameni cad în capcană,” a declarat Alin Damian, reprezentant  Bitdefender.

Site-urile phishing imită aproape în totalitate conținutul paginilor autentice de logare ale băncilor, însă atacul asupra Băncii Transilvania nu reproduce mesajul de avertisment care apare pe site-ul instituției bancare. Pe prima pagină, site-ul avertizează utilizatorii că nu va trimite mesaje prin care să solicite accesarea link-urilor sau introducerea datelor de logare ale contului.

Sursa foto: www.dailymail.co.uk
Sursa articolului: www.securityportal.ro