Coreea de Nord ar fi angajat hackeri din afară pentru atacul Sony

Articol postat de:

sony-atacata

Anchetatorii americani cred că, cel mai sigur, Coreea de Nord a angajat hackeri din afara țării pentru a-i ajuta cu atacul împotriva Sony Pictures, de luna trecută, a susținut un oficial.

Oficialul a mai susținut că, din moment ce Coreea de Nord nu au avut capacitatea de a conduce  anumite elemente ale propriei campanii sofisticate,  anchetatorii americani s-au gândit la posibilitatea ca Phenianul să fi  ” contractat ” o parte din forța de  munca.

Atacul asupra Sony Pictures este considerat a fi cel mai distructiv atac împotriva unei companii de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii , deoarece hackerii nu numai că au furat cantități mari de date , dar , de asemenea, au  șters hard disk-uri și au blocat o mare parte din rețeaua studioului pentru mai mult de o săptămână .În timp ce oficialii americani investigau dacă Coreea de Nord a primit ajutor de la contractori externi , FBI-ul a susținut declarația sa anterioară cum că Phenianul a fost principalul autor al atacului.

” FBI-ul a concluzionat că guvernul Coreei de Nord este responsabil pentru furtul și distrugerea datelor din rețeaua Sony Pictures Entertainment „, se arată într-un comunicat.

Coreea de Nord a negat că ar fi fost în spatele atacului și a promis că va reacționa  împotriva oricăror represalii ale Statelor Unite ale Americii.

Oamenii care au susținut ca au fost responsabili pentru hack, au declarat în postări pe internet că au fost stârniți de filmul Interviu al  Sony Pictures, o comedie despre un asasinat fictiv al liderului nord-coreean , Kim Jong-un.

Din cauza amenințărilor hackerilor , mai multe lanțuri de cinematografe din Statele Unite ale Americii au refuzat să arate filmul . Săptămâna trecută Sony a încheiat contracte cu 320 de cinematografe independente pentru a distribui filmul Interviul și a făcut , de asemenea, filmul disponibil online.

Unii experți privați în securitate au început să se întrebe dacă Phenian a fost în spatele atacului cibernetic asupra Sony, în cele din urma.Firma de consultanță Taia Global a declarat că rezultatele unei analize lingvistice a comunicațiilor dintre hackerii suspectați a sugerat că ei au mai multe șanse să provină din Rusia decât din Coreea de Nord . Firma de securitate cibernetică Norse a spus că suspectează că un om din interiorul Sony ar fi ajutat la lansarea atacului.

” Cred că guvernul a acționat prematur în a anunța fără echivoc că vinovată a fost Coreea de Nord înainte ca investigația să fi fost terminată „, a declarat Mark Rasch , un fost procuror federal în criminalitatea informatică . ” Există multe teorii despre cine a făcut-o și cum a făcut-o. Guvernul trebuie să le urmărească pe toate.

„FBI-ul a spus că presupunerea că atacul ar fi fost lansat de Coreea de Nord s-a bazat pe informații de la o varietate de surse , inclusiv din surse de spionaj , Departamentul de Securitate Internă , ​​partenerii străini și sectorul privat . ” Nu există nici o informație credibilă care să indice faptul că orice altă organizație este responsabilă de acest incident cibernetic „, a spus agenția.

Kevin Mandia , a cărui firma de securitate a fost angajată de către Sony pentru a investiga atacul , a declarat că singura cale de a ști cine au fost vinovații a fost urmărirea traficului de rețea înapoi la calculatoarele hackerilor . Numai furnizorii de servicii de internet și Guvernul au avut acest tip de vizibilitate , a adăugat el.

” Nu am datele pe care le-au folosit pentru a susține această concluzie , „a susținut  Mandia , ofițerul operator șef  al FireEye Inc, într- un interviu video cu Reuters . „Fiecare atac gravitează în jurul a numeroase calculatoare „, a spus el . ” Este ca și cum ai încerca să cojești o ceapă invers foiță cu foiță . Acesta nu este un lucru ușor de făcut .

„Mandia , care a supravegheat investigații în unele dintre cele mai mari atacuri cibernetice din lume , a declarat că situația Sony a fost fără precedent . ” Nimeni nu se aștepta ca, atunci când cineva va sparge sistemul să distrugă absolut toate datele, sau măcar să încerce și asta e deja ceva ce nimeni nu a mai văzut „, a spus el .

Sursa foto: www.lovendal.ro
Sursa articolului: www.theguardian.com