DIICOT a destructurat două grupări de hackeri

Articol postat de:

cyber-attack-newsite-610x259

Două grupări suspectate de infracţiuni informatice au ajuns în atenţia procurorilor DIICOT Braşov.

Hackerii îşi făceau agenţii de turism sau pensiuni şi reuşeau să obţină de la bănci aparate POS. Foloseau, însă, dispozitivele de citire a cardurilor ilegal, pentru a fura bani din conturile clienţilor. Printre cei care au rămas cu conturile goale sunt şi mai mulţi turişti canadieni.

Procurorii DIICOT spun că nu au mai întâlnit până acum acest mod de operare. Mai exact: membrii grupării, care acţiona cu preponderenţă în judeţul Constanţa, fabricau dispozitive de citire a cardurilorpe care le montau pe ATM-uri la bănci din afara ţării. Datele astfel obţinute ajungeau apoi la membrii celeilalte grupări, activă mai ales în judeţele din centrul ţării şi din Capitală, transmite Digi24.

Sub pretextul că sunt reprezentanţii unor agenţii de turism, membrii celei de-a doua grupări încheiau contracte cu instituţiile bancare şi obţineau aparatură de tip POS. Introduceau seriile de carduri obţinute fraudulos şi astfel obţineau bani de la bănci, ca şi când aşa-zişii clienţi ar plăti avans pentru rezervări în unităţile de cazare.

„Unităţile bancare efectuau plata iar ulterior constatau, la decontarea bancară internaţională, că e vorba de o fraudă. Au fost obţinute sume de peste un milion de lei, însă au fost şi numeroase tentative de obţinere a unor alte sume de bani, stopate de unităţile bancare şi, ulterior, de investigaţia noastră”, a precizat Cătălin Borcoman – şef DIICOT Braşov.

În total, procurorii DIICOT au făcut 22 de descinderi. Doi dintre suspecţi, din Constanţa, au fost prinşi în timp ce se îndreptau spre aeroportul Otopeni încercând să fugă din ţară. 15 persoane au fost aduse la Braşov pentru audieri.

Sursa foto: www.nocash.info.ro
Sursa articolului: www.securityportal.ro