DIICOT acționează asupra unei importante grupări infracționale

Articol postat de:

images_1288719155

La data de 23.10.2010 procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au procedat la destructurarea unei importante grupari infractionale organizate specializata in comiterea de infractiuni informatice si fraude cu carti de credit ce actiona pe teritoriul Romaniei.

In mod concret, cei 7 membri ai gruparii cercetati in prezenta cauza, fac parte din gruparea infractionala coordonata de inculpatul PARJOL FLORIN, zis „Ghenosu”, iar actiunea procurorilor DIICOT intervine dupa ce la data de 15 octombrie 2010, acest inculpat a fost rearestat pentru fapte similare.

In sarcina inculpatilor s-a retinut ca, in perioada martie – octombrie 2010, s-au constitui intr-un grup infractional organizat si au procedat la confectionarea artizanala si exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plata electronice, procedand la instalarea de echipamente de „skimming” pe terminale de distributie a numeralului (peste 15 ATM-uri din Bucuresti, Timisoara, Arad, Brasov, Zalau, Constanta si Baile Herculane), in vederea colectarii de informatii de pe banda magnetica a cartilor de credit.

Prejudiciul cauzat prin accesul neautorizat la sistemele informatice, precum si prin efectuarea de retrageri de numerar fara consimtamantul titularilor, este de aproximativ 200.000 RON.

Procurii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore si au formulat propunere de arestare preventiva fata de 5 inculpati.

La realizarea actiunii au participat politisti din cadrul BCCO – Serviciul de Combatere a criminalitatii Informatice, iar suportul tehnic a fost asigurat de catre Directia de Operatiuni Speciale din cadrul IGPR.

Sursa: DIICOTAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>