Dispozitive de clonare a cardurilor in Sibiu

Articol postat de:

s

Anchetă a Poliţiei Sibiu, după ce dispozitive de clonare a cardurilor au fost montate pe 2 bancomateiar ulterior au fost retraşi bani din Republica Dominicană.

Dispozitive pentru copierea datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare au fost montate pe două bancomate din municipiul Sibiu, iar ulterior au fost retraşi bani din Republica Dominicană, Poliţia din oraş începând o anchetă în acest caz scrie Mediafax.ro.

Şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Sibiu, Sebastian Veştemean, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că ancheta este în stadiu preliminar şi a fost începută după ce două persoane au reclamat faptul că le lipsesc bani din cont.

„În cazul celor două plângeri depuse se fac cercetări. Facem verificări pentru a vedea dacă au fost carduri clonate sau dacă datele au fost furate dintr-o bază de date”, a declarat Sebastian Veştemean.

La rândul ei, conducerea băncii căreia îi aparţin cele două bancomate arată, într-un comunicat de presă, că cei care au fost păgubiţi în urma clonării cardurilor trebuie să se prezinte la sediul băncii pentru remedierea situaţiei.

“Organizaţiile de carduri şi băncile au proceduri de rezolvare pentru acest tip de incidente, prin care fiecare persoană îşi recuperează banii. Persoane necunoscute au instalat recent la două ATM-uri din Sibiu dispozitive de «skimming », datele copiate fiind utilizate apoi la tranzacţii neautorizate făcute în străinătate”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit reprezentanţilor băncii, după semnalarea retragerilor sumelor neautorizate de bani din ţări precum Republica Dominicană, cardurile folosite pentru tranzacţii au fost blocate.

Totodată, banca arată că posesorii cardurilor emise de alte bănci care au făcut operaţiuni la respectivele ATM-uri trebuie să depună avize de refuz la plată la băncile lor.

Sursa foto: www.tvsud.ro
Sursa articolului: www.securityportal.ro