Ebola, transformată în virus troian de către hackeri

Articol postat de:

imagesXHDTZLAO

Epidemia de Ebola care afectează Africa de Vest a speriat întreg globul iar hackerii se folosesc acum de acest lucru pentru a infecta calculatoarele companiilor.

Deghizate în email-uri de la Organizația Mondială a Sănătății , sursele de infectare cu acești viruși troieni și-au găsit drumul către câteva organizații foarte importante. În interiorul unui astfel de email se găsește de fie care dată un link care vă îndeamnă să descărcați un atașament. Atașamentul respectiv nu este decât un virus care odată descărcat, va prelua controlul calculatorului fără ca victima să știe, scrie Playtech.ro .

Scopul unor astfel de atacuri este de a acumula informații din cadrul companiilor pentru a le vinde mai târziu. Partea rea este că de foarte multe ori această metodă de a transmite un virus dă roade, fiind nevoie de un mic moment de neatenție din partea unui angajat pentru a compromite un întreg sistem.

Nu este prima oară când atacatorii se folosesc de astfel de știri pentru a transmite troieni și alte programe malware. Una dintre aceste știri este chiar cea a prăbușirii avionului al liniei aeriene din Malaezia de acum câteva luni.

Organizația Mondială a Sănătății nu este singura al cărei nume este folosit pentru astfel de atacuri. În anumite cazuri, atacatorii s-au folosit chiar și de numele guvernelor naționale, cum ar fi cel al Mexicului. Așa că dacă primiți un email în următoarea perioadă cu instrucțiuni despre cum să vă comportați în cazul unei epidemii de Ebola, gândiți-vă de două ori înainte de a-l deschide.

Sursa foto: www.senioronlinesafety.com
Sursa articolului: www.securityportal.roAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>