Germania confirmă furtul a 18 milioane de email-uri

Articol postat de:

5-brands-that-rock-daily-emails-caae52f3b9

Milioane de adrese de email și parole au fost furate într-un atac cibernetic, potrivit poliției din nordul Germaniei.

Un hacking masiv de date personale a fost confirmat de oficialii germanii, în care au fost furate 18 milioane de adrese email și parole. Autoritățile din orașul Verden au descoperit informația, potrivit procurorului Lutz Gaebel, scrie DW.de .

,,Indivizi neidentificați au folosit parolele pentru alte scopuri, precum cumpărăturile online, în cazurile în care utilizatorii au avut aceeași parolă pentru mai multe conturi”, a spus Gaebel. Acesta a adăugat că informațiile sunt încă folosite.

Din informațiile oferite de procuror reiese că cel puțin trei milioane de conturi aparțin cetățenilor germani. Totuși, acest număr ar putea crește o dată ce originile conturilor numerous.com vor fi determinate, acestea putând fi utilizate în mai multe țări.

Cel mai recent caz de infracțiune cibernetică a avut loc în urmă cu trei luni, când 16 milioane de adrese email au fost hack-uite. Cercetătorii au descoperit conturile sparte în timp ce realizau cercetări pe un botnet, o rețea de computere infectate cu malware.

Sursa foto: www.octosysitech.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro