Hackerii au făcut plângere împotriva guvernului german

Articol postat de:

the-nsa-trained-edward-snowden-to-be-an-elite-hacker

Hackerii şi activiştii germani au depus o plângere penală împotriva Guvernului Merkel, pe care-l acuză de ajutarea spionilor străini, cu încălcarea legii.

Cea mai mare asociaţie a hackerilor europeni, The Chaos Computer Club (CCC), organizaţia nonguvernamentală Liga Internaţională pentru Drepturile Omului (ILHR) şi organismul de supraveghere online pentru drepturi civile Digitalcourage au anunţat demersul luni, relatează Deutsche Welle în pagina electronică, transmite Mediafax.

Aceste grupuri acuză atât Guvernul condus de către Angela Merkel, cât şi serviciile de spionaj că au tolerat spionajul şi că au ajutat, efectiv, Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) şi Cartierul General pentru Informaţii al Guvernului britanic (GCHQ) să-i spioneze pe cetăţenii germani.

Grupurile anunţă, într-un comunicat de presă că au depus plângerea penală cu scopul de a declanşa „o investigaţie, de mult timp aşteptată, a procurorilor federali” asupra unor presupuse încălcări ale legii comise de către oficiali germani şi spioni străini.

Ele solicită totodată ca Edward Snowden să fie adus în Germania, în calitate de martor, în această investigaţie asupraspionajului. Comunicaţiile personale ale lui Merkel au fost spionate de către NSA, potrivit unor documente dezvăluite de către Snowden, acuzat de Washington de spionaj şi refugiat temporar la Moscova.

„Atunci când telefonul mobil al Angelei Merkel este ţinut sub supraveghere, este clar că nu este vorba despre suspiciuni de terorism”, a declarat pentru agenţia germană de presă DPA Rena Tangens, de la Digital courage.

Procurorii federali iau în considerare, de mai multe luni, să lanseze o investigaţie cu privire la activităţile desfăşurate de către NSA pe teritoriul Germaniei.

Sursa foto: www.businessinsider.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro