Hackerii au publicat online 5 milioane de parole Gmail

Articol postat de:

Gmail-Hacked-on-Smartphones

După scandalul din jurul iCloud de la începutul lunii, un grup de hackeri a publicat online 5 milioane de utilizatori şi parolele aferente de Gmail.

De cele mai multe ori, serviciile online ale celor de la Google par destul de sigure. Destul de rar citim detalii despre un scandal digital cu gigantul din Mountain View, dar asta până acum. Fără a se şti exact mijlocul prin care au fost sustrase respectivele informaţii, în ultimele 24 de ore au fost publicate pe un forum rus de Bitcoin 5 milioane de nume de utilizatori şi parolele aferente de Gmail , scrie PlayTech.ro .

Deşi s-a stabilit deja că respectivele informaţii nu sunt foarte recente, se pare că peste 60% dintre ele continuă să fie de actualitate. Partea cea mai interesantă constă în faptul că s-ar putea ca nici măcar să nu provină din Google.

Cel mai probabil, stufoasa colecţie de nume de utilizatori şi parole are ca provenienţă un website terţ care invita odinioară vizitatorii să se autentifice cu aceleaşi date ca pe Gmail. Ca urmare, la baza listei de aproximativ cinci milioane de conturi se află de fapt un scenariu de phishing foarte bine executat.

Nu a trecut mult timp din momentul în care aceste date au ajuns online, doar ca în secunda următoare să fie comparate cu alte victime de hacking din aceeaşi perioadă. Ca urmare, dacă nu aţi făcut-o deja, activaţi-vă prin intermediul smartphone-ului personal posibilitatea autentificării în doi paşi.

Sursa foto: stiri-telefoane.mobilissimo.ro
Sursa articolului: www.securityportal.ro