Imagini din conturi Yahoo, interceptate de spioni britanici

Articol postat de:

yahoo_malware

Agenția britanică de spionaj GCHQ a interceptat imagini webcam de la milioane de utilizatori Yahoo, conform unui raport al The Guardian.

Raportul a originat din documente făcute publice de Edward Snowden. Conform acestuia, operațiunea s-a numit ,,Optic Nerve” și a fost sprijită de Agenția de Securitate Națională a Statelor Unite ale Americii. Se consideră că aceasta a avut loc între 2008 și 2010, iar pentru o perioadă de șase luni, anul 2008, ar fi fost adunate imagini de la 1.8 milioane de utilizatori, relatează BBC.

Yahoo a negat cunoașterea anterioară a presupusului program și l-a descris ca fiind ,,o violare a intimității complet inacceptabilă”. Din documentele scurse reiese că printre imaginile adunate au fost găsite imagini sexuale explicite, care au fost stocate în mod neintenționat.

,,Nu eram conștienți de această activitate și nu am încuraja-o. Dacă raportul este adevărat, acest lucru reprezintă un nou nivel de violare a intimității utilizatorilor noștri. Suntem dedicați în a menține încrederea și securitatea utilizatorilor noștri și ne continuăm eforturile pentru a extinde criptarea în toate serviciile noastre”, a spus Yahoo într-o declarație.

GCHQ susține că nu va comenta asupra informației, însă a susținut că toată activitatea este realizată în conformitate cu o politică legală strictă și un cadru care asigură că activitatea ei este autorizată, necesară și proporționată.

Sursa foto: www.zurdoreport.com
Sursa articolului: www.securityportal.roAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>