Încercări neautorizate de logare la serviciile online Sony

Articol postat de:

images_1319971258

Sony Network Entertainment International LLC si Sony Online Entertainment (SOE) au detectat un mare numar de incercari neautorizate de logare la serviciile PlayStationNetwork (PSN), Sony Entertainment Network (SEN) si Sony Online Entertainment (SOE). Companiile au descoperit aceste incercari si au actionat pentru oprirea acestei activitati.

Mai putin de 0,1% din utilizatorii PSN, SEN si SOE au fost afectati. Au existat aproximativ 93.000 de conturi (PSN/SEN: aproximativ 60.000 conturi; SOE: aproximativ 33.000) in cazul carora incercarile de verificare a validitatii numelor de autentificare si a parolelor au reusit, iar companiile au blocat aceste conturi temporar. Ca masura de preventie, companiile vor trimite notificari prin e-mail detinatorilor conturilor respective si vor cere resetarea parolelor sau vor informa utilizatorii asupra procedurilor de resetare a parolelor.

Numerele cardurilor de credit asociate conturilor respective nu sunt in pericol ca rezultat al acestor incercari neautorizate. Doar o mica parte din aceste 93.000 de conturi au fost active inaintea blocarii accesului. Companiile sunt in proces de investigare a complexitatii activitatii neautorizate asupra acestor conturi.

Aceste incercari par sa includa date complexe, obtinute dintr-una sau din mai multe liste compromise ale altor companii, site-uri web sau surse. Acestea au reprezentat incercari neautorizate pentru verificarea conturilor valide ale serviciilor companiilor, prin utilizarea a numeroase seturi de nume de autentificare si parole. Intre 7-10 octombrie, companiile au confirmat neautorizarea acestor incercari si au luat masuri pentru a contracara aceasta activitate.

Sursa: Tehnopol