Infecțiile malware bancare, la cel mai ridicat nivel din 2002 încoace

Articol postat de:

Malware-financial
Software-ul rau intentionat conceput pentru a fura datele de autentificare online banking a crescut in cel de-al treilea trimestru al acestui an la un nivel care nu a mai fost vazut din 2002 incoace, potrivit unui nou raport Trend Micro. Furnizorul de solutii de securitate a sustinut ca  numarat 200.000 de noi infectii in perioada iulie-septembrie, cel mai mare numar inregistrat intr-o perioada de 3 luni in ultimii 11 ani. Intre lunile aprilie si iunie, Trend Micro a numarat 146.000 de infectii.
Infectiile au fost mai putin concentrate in Europa si America, fiind distribuite mai mult in intreaga lume, ceea ce indica faptul ca infractorii cibernetici diversifica clientii bancilor pe care le vizeaza.
Cele mai afectate tari au fost SUA, care detine 23 de procente din noile infectii, urmata de Brazilia, cu 16 procente si Japonia, cu 12 procente.
Printre celelalte tari afectate se numara India, Australia, Franta, Germania, Vietnam, Taiwan si Mexic, releva raportul Trend Micro.
Malware-ul identificat a fost, in principiu, ZeuS, cunoscut si sub denumirea de Zbot, care dateaza din anul 2006.
Infractorii cibernetici planteaza ZeuS pe site-uri web, care va ataca apoi vizitatorii si va instala malware-ul daca computerul are o vulnerabilitate software. Malware-ul poate fura, apoi datele de autentificare online banking si poate trimite informatii unui server la distanta, printre alte multe functii rau intentionate.
Trend Micro a precizat, de asemenea, faptul ca a identificat KINS, un program software rau intentionat, modelat dupa ZeuS, precum si Citadel, un malware care fura date de autentificare bancare, intalnit in principal in Japonia, dar si in alte tari.
Sursa foto: www.myce.com
Sursa articolului: www.smartnews.ro