Infracțiunile cibernetice, mai profitabile decât traficul de droguri

Articol postat de:

8921_big

Marile organizații criminale se orientează spre infracțiuni cibernetice, deoarece sunt mai profitabile decât traficul de droguri, afirmă experții.

„Şi spionajul cibernetic şi alte feluri de atacuri mă aştept să crească. Sunt îngrijorat de creşterea în intensitate a criminalităţii informatice. E noul business pe care organizaţiile de crimă organizată îl identifică ca fiind profitabil. Este mai profitabil decât traficul de droguri„, a afirmat Iulian Fota, consilier prezidenţial pe probleme de securitate, la un seminar pe tema securităţii cibernetice organizat de grupul UTI.

El a adăugat că a văzut recent nişte cifre, care arată o rată de profitabilitate a criminalităţii informatice halucinantă.

„Vorbim de cifre de genul 500-600%, ceea ce nici traficul de droguri nu produce, în cele mai bune condiţii ale lui, adică în ţările slabe, unde nu există un control eficient al statului”, a mai spus Fota.

La rândul său, Teodor Cimpoeşu, director la compania de securitate cibernetică certSIGN din cadrul UTI, a arătat că, în România, atacurile cibernetice nu sunt făcute doar de români, ci şi de către străini.

„Este o ameninţare, pe de o parte, pentru utilizatorul individual, care stă pe internet, de la simplul fapt că îi sunt furate datele de login şi conturile de reţele sociale, până la a-i fi furate datele bancare sau chiar banii din cont. La companii este mai grav, pentru că le pot fi afectate structurile informatice cu care îşi desfăşoară activitatea”, a mai spus Cimpoeşu.

Sursa foto: www.prime.md
Sursa articolului: www.securityportal.roAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>