Kaspersky a descoperit un nou grup de „mercenari cibernetici” – Desert Falcons

Articol postat de:

Desert-Falcons-300x168

Echipa Global Research and Analysis Team (GReAT) din cadrul Kaspersky Lab a descoperit Desert Falcons, o grupare de spionaj cibernetic de origine araba care vizeaza organizatii importante si utilizatori individuali localizati in mai multe tari din Orientul Mijlociu.

Echipa de cercetare Kaspersky Lab considera ca Desert Falcons este primul grup de mercenari cibernetici de nationalitate araba, care proiecteaza si executa operatiuni de spionaj cibernetic la scara larga. Compania de securitate IT estimeaza ca peste 30 de persoane, din trei echipe localizate in mai multe tari, sunt implicate in campaniile Desert Falcons. Principala metoda utilizata de grupul Desert Falcons pentru a transmite fisiere periculoase este prin spear phishing, postari pe retele sociale si mesaje private. Mesajele de phishing includ fisiere periculoase (sau link-uri catre fisiere periculoase) prezentate drept documente sau aplicatii legitime.

Potrivit Kaspersky, lista tintelor vizate include organizatii militare si guvernamentale, in special functionarii specializati in contracararea activitatilor de spalare de bani, precum si cei care lucreaza in sanatate si economie, institutii media de top, institutii de cercetare si educatie, furnizori de energie si de utilitati, activisti si lideri politici, servicii de paza si protectie si alte tinte care detin informatii geopolitice importante. In total, expertii Kaspersky Lab au descoperit peste 3.000 de victime, din peste 50 de tari, si peste un milion de fisiere sustrase.

Sursa foto: i-hls.com
Sursa articolului: http://www.hit.ro