O altă rețea a companiei Sony a fost spartă de hackeri

Articol postat de:

index_1316081343

Hackerii au atacat din nou Sony, reusind sa fure informatii personale ce apartin unui numar de aproximativ 1 milion de utilizatori ai retelei Sony Pictures.

Datele furate, care includ nume, date de nastere, adrese, email-uri, numere de telefon si parole ale utilizatorilor Sony care s-au inscris la concursurile promovate de companie, au fost publicate pe Internet de catre hackeri.

Hackerii din grupul LulzSec au spus ca s-au infiltrat in sistemul companiei pentru a demonstra cat de vulnerabila este aceasta la atacuri simple.

„Pe langa informatiile pesonale ale celor 1 milion de utilizatori, am compromis de asemenea toate detaliile despre conturile de admin pentru Sony Pictures (inclusiv parolele), alaturi de 75.000 de coduri muzicale si 3,5 milioane de cupoane muzicale”, a anuntat grupul LulzSec.

„Scopul nostru aici nu a fost de a ne etala calitatile de hackeri ci acela de a arata ca nu merita sa ai incredere intr-o companie care este permisiva cu astfel de atacuri simple”, se arata intr-o declaratie a grupului, prin care isi justifica actiunea.

Grupul a mai subliniat faptul ca sistemul de securitate al Sony este nesigur si ca datele nu erau criptate, ceea ce „este o rusine pentru Sony”.

Acest nou atac vine la doar o luna dupa imensa bresa de securitate din reteaua PlayStation, atunci cand au fost compromise datele personale a peste 70 de milioane de utilizatori, fiind considerat cel mai mare atac cibernetic din istorie. De curand, reteaua PlayStation a fost repusa in functiune.

Sursa: TehnopolAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>