Piața neagră online, similară cu economia mondială

Articol postat de:

1383553265eb0b56b4

Piața neagră online demonstrează multe similitudini cu alte piețe libere, potrivit unor cercetări recente coordonate de Juniper Networks.

Piața neagră cibernetică reprezintă o economie matură, cu o structură economică solidă, conform studiul ,,The Hacker Economics”, realizat de RAND Corporation. Greg Bunt, director de securitate Juniper Networks Australia, a spus că accesibilitatea, complexitatea și seriozitatea pieței negre o reflectă pe cea a lumii adevărate, scrie CSO Online.

,, Această economie funcționează în același mod ca un stat care încearcă să investească în oameni, să aibă sistem de servicii medicale, educație și training”, a spus Bunt, care a adăugat că piața pare a se ghida după principii economice ,,adevărate”.

Infracțiunile cibernetice au avut un caracter ascuns până de curând, iar  Greg Bunt a afirmat că piața neagră online dorește să fie privită ca ,,subterană”. ,,Clar nu se dorește aducerea acesteia în prim-plan, dar nu este imatură și nu are comportament de tipul interacțiunilor dintr-o curte. Acestea sunt afaceri adevărate și nu câțiva indivizi care fac asta ca hobby”, a adăugat acesta.

În raport este menționată și eficiența securității, despre care Bunt a spus că reprezintă un proces în derulare, nu un eveniment. ,,Pentru a te proteja de amenințări avansate și persistente, trebuie să consideri că oricând poate avea loc o pătrundere în rețeaua ta”, a încheiat acesta.

Sursa foto: www.a1.ro
Sursa articolului: www.securityportal.roAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>