Plată prin card de credit, interceptată de hackeri

Articol postat de:

credit-fraud-620x349

Infractorii cibernetici au creat o versiune bootleg a uneltei ,,Card Recon”, care caută informații despre plățile realizate pe card în istoricul rețelelor.

O copie neaturoziată a software-ului ,,Card Recon” al companiei Ground Labs a fost încorporată într-un toolkit malware creat pentru descoperirea și atacarea terminalelor Point-of-Sale (POS). Descoperirea software-ului a fost publicată într-un raport concentrat pe malware-ul point-of-sale, realizat de companiile de securitate Trend Micro și Arbor Micro, scrie CSO Online.

,,Card Recon pare a fi o unealtă utilă atunci când este folosită de un expert în securitate, însă este periculoasă dacă se află în mâini greșite”, scrie în raport. Card Recon este creat pentru organizațiile care vor să se conformeze la standardele de securitate cu privire la plata prin card. Software-ul scanează toate părțile unei rețele pentru a afla unde sunt stocate informațiile despre plată.

Malware-ul studiat de companiile de securitate a fost folosit pentru validarea și identificarea cardurilor de credit Discover, Visa și MasterCard. O soluție de apărare împotriva acestui tip de atac este înlăturarea datelor sensibile, a explicat Stephen Cavey, director Ground Labs.

Sursa foto: www.theage.com.au
Sursa articolului: www.securityportal.ro2 Responses to Plată prin card de credit, interceptată de hackeri

  1. luca dan spune:

    ROG RASPUNSURI (scurte) : 1.Cum verific daca parola mi-a fost furata (n-am reusit dupa atentionare:”Hackerii au publicat online 5 milioane de parole Gmail”) ?; 2.Sa tastez,IN CONTINUARE, NUMAI pe tastatura virtuala ?;
    3.Sa schimb antivirusul(platit),cu altul ?;

  2. 1. Nu prea ai cum sa verifici. Daca parola a fost facuta publica, a fost facuta pe site-uri ce nu sunt de regula indexate de motoarele de cautare.
    2. Cel mai bine sa folosesti tastatura virtuala, mai ales daca intri pe contul tau de pe alte calculatoare.
    3. Nu trebuie sa-ti schimbi antivirusul, eventual poti sa-ti imbunatatesti securitatea cu un firewall.

Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>