Poliția niponă vrea să blocheze utilizarea rețelei TOR

Articol postat de:

Tor

Japonia ar putea deveni prima tara din lume care blocheaza partial Tor, reteaua care permite anonimatul complet in mediul online. Decizia a fost luata dupa ce politia nipona a demonstrat ca nu este capabila sa opreasca diferitele infractiuni online care sunt mediate de Tor.

Politia nipona cere furnizorilor de internet din Japonia sa restrictioneze accesul la Tor pentru toti utilizatorii care au „abuzat” de anonimat online.

Cererea autoritatilor din Japonia soseste dupa mai multe scandaluri legate de infractionalitatea cibernetica. Cel mai cunoscut caz vizeaza publicarea de amenintari cu moartea pe forumuri, sub protectia anonimatului oferit de Tor.

Valul de probleme cibernetice din Japonia include insa si utilizarea Tor pentru fraude bancare, pentru publicarea de informatii clasificate ale politiei si Tor este utilizat si de pedofili pentru a gasi victime.

Masura autoritatilor japoneze include insa indirect o prezumptie de vinovatie pentru oricine vrea sa utilizeze anonimatul online oferit de Tor.

Sursa foto: thehackernews.com
Sursa articolului: hit.roAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>