Prindere în flagrant a unui infractor cibernetic

Articol postat de:

credit-fraud-620x349-300x168

Polițiștii din Vrancea au depistat un flagrant un tânăr bănuit că ar fi efectuat tranzacții frauduloase pe internet, folosind datele cardurilor mai multor persoane.

Poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Vrancea au depistat în flagrant un tânăr de 21 ani, din municipiul Focşani, în timp ce ridica de la un serviciu de curierat rapid un colet cu mărfuri achiziţionate prin utilizarea neautorizată a datelor unui card bancar, informează un comunicat al Poliției Române.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit faptul că acesta, în cursul luna noiembrie a.c., în calitate de angajat al unui magazin din localitate, ar fi obţinut în mod fraudulos datele de identificare ale cardurilor mai multor persoane. Folosindu-se de acestea, ar fi efectuat mai multe tranzacţii frauduloase pe internet.

Valoarea prejudiciului cauzat a fost de aproximativ 10.000 de lei, poliţiştii reuşind recuperarea acestuia în proporţie de peste 50%.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea întregului prejudiciu cauzat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fraudă informatică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani.

Sursa articolului: securityportal.ro



Add Comment Register



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>