Sistemul de securitate al diplomaţiei SUA, spart de hackeri

Articol postat de:

cyber-warfare

Departamentul de Stat american și-a deconectat în weekend reţeaua informatică neconfidenţială, în urma unor suspiciuni cu privire la un atac al unor hackeri.

Departamentul a invocat vineri o operaţiune de mentenanţă „de rutină” la principala sa reţea neconfidenţială, afectând traficul e-mailurilor şi accesul pe site-uri publice.Însă potrivit unor informaţii de presă, un hacker este suspectat că a spart anumite bariere de securitate ale sistemului care gestionează e-mailuri neclasificate, scrie Mediafax.

Potrivit unui oficial de rang înalt, s-a constatat o „activitate îngrijorătoare”, dar niciunul dintre sistemele confidenţiale nu a fost atins.În cazul în care va fi confirmat, acest atac informatic vizând Departamentul de Stat va fi ultimul dintr-o serie de atacuri cibernetice contra unor organisme publice americane.

Săptămâna trecută, Poşta americană (USPS) a anunţat că hackeri au furat informaţii despre angajaţii săi şi anumiţi clienţi.

Până la 800.000 de persoane remunerate de Poşta americană, inclusiv subcontractori, ar putea să fi fost afectaţi de atac, potrivit unui purtător de cuvânt al coampniei publice.

Hackerii ar fi pătruns în sistemul de plată al birourilor de poştă online, ceea ce ar implica şi clienţi, potrivit USPS. FBI a anunţat că a deschis o anchetă.

Casa Albă a făcut şi ea, luna trecută, obiectul unei „pătrunderi” în reţeaua informatică neconfidenţială.

Sursa foto: www.standupamericaus.org
Sursa articolului: www.securityportal.ro