Sony știe metoda prin care hackerul a atacat rețelele sale de divertisment online

Articol postat de:

images_1316080997

Compania Sony a aflat cum a patruns hackerul in retele sale de divertisment, care a creat o bresa de securitate ce a expus conturile a peste 100 de milioane de utilizatori. Autoritatile americane au fost informate despre metoda atacatorului.

Compania japoneza nu a facut public modul in care a avut loc atacul, intrucat informatia ar afecta investigatia si ar pune in pericol alte retele, se arata intr-o scrisoare adresata unor politicieni republicani din Congresul Statelor Unite.

Potrivit aceleiasi scrisori, nu se cunoaste inca identitatea atacatorului si nici cate informatii au fost extrase.

Hackerul si-a acoperit urmele in serverele Sony, astfel ca au fost ascunse datele pe care le-a furat, a mai precizat compania.

„Aceste goluri in informatiile pe care le avem nu reflecta lipsa de efort din partea expertilor, ci o dovada nefericita a priceperii celor care au efectuat atacurile”, a declarat Kazuo Hirai, vicepresedinte la Sony pentru produse de consum.

El a mai adaugat ca este posibil ca unele aspecte legate de aceste atacuri sa nu poata fi clarificate niciodata.

Bresa de securitate a obligat Sony sa inchida temporar retele PlayStation si Qriocity.

Sursa: TehnopolAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>