Twitch, un malware care îţi cheltuie banii

Articol postat de:

Twitch-Malware-Eskimo

Un software malware, care se raspandeste prin intermediul forumurilor chat pe site-ul de distribuire a jocurilor video Twitch poate cheltui banii utilizatorilor fara autorizare.

Firma finlandeza de securitate F-Secure a declarat ca prin click-urile facute pe link-urile malware, persoanele infiltrate au reusit, de asemenea, sa stearga conturi din magazinul de jocuri, Steam. Twitch sfatuieste utilizatorii sa nu foloseasca link-uri din surse necunoscute., scrie SmartNews.

Site-ul, care a fost cumparat recent de catre Amazon pentru suma de 970 milioane dolari, are peste 55 milioane de vizitatori unici in fiecare luna.

Vulnerabilitatea provine dintr-un cont automat, care, potrivit F-Secure, „bombardeaza canalele si invita vizitatorii sa participe la o tombomba saptamanala pentru a avea sansa de a castiga elemente Counter-Strike: Global Offensive”.

Daca vizitatorul musca momeala, acestuia i se solicita sa isi completeze numele si adresa email, care permite apoi software-ului malware-ului sa preia controlul, permitandu-i sa:

– cumpere obiecte, daca utilizatorul are bani;

– trimita o oferta de cumparare;

– accepte tranzactii in asteptare.

Sursa foto: techaeris.com
Sursa articolului: www.securityportal.roAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>