Ucraina, afectată de atacuri cibernetice

Articol postat de:

cybr

Conform serviciului de securitate ucrainean, țintele atacurilor sunt membrii partidului, indiferent de afilierea politică pe care o au aceștia.

Atacurile cibernetice sunt cel mai nou aspect al crizei din Ucraina. Serviciul de securitate al Ucrainei a confirmat că, în ultimele două zile, membri ai parlamentului ucrainean au avut dispozitivele mobile blocate de echipament în regiunea Crimeea, relatează CNet.

Conform serviciului de securitate, accesul telefonic a fost blocat din cauza echipamentului instalat la intrarea Ukrtelecom din Crimeea. Echipele de specialiști lucrează la restaurarea serviciilor pentru membrii parlamentului, deși nu se cunoaște când blocada va fi eliminată.

,,Confirm că un atac IP-telefonic se desfășoară pe mobilele membrilor Parlamentului pentru a doua zi la rând. Au fost instalate echipamente care blochează atât telefonul meu, cât și telefoanele altor deputați, indiferent de afilierea lor politică”, a spus  Valentyn Nalyvaichenko, diplomat ucrainean, citat de Reuters.

Sursa foto: www.vosizneias.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro