Un hacker a furat peste 2 milioane de parole Facebook, Twitter, Gmail si Yahoo!

Articol postat de:

google-denun-a-tentative-de-furt-de-parole-la-ceta-enii-iranieni-inainte-de-alegerile-preziden-iale-de-vineri-86736

Cu ajutorul unei aplicații malware de tip keylogger, un hacker a reușit să fure peste 2 milioane de parole de la utilizatori din 92 de țări. Printre site-urile afectate se numără Facebook, Twitter, Gmail, Yahoo! și LinkedIn, iar toate site-urile au înștiințat utilizatorii și au resetat parolele furate.

Aplicațiile de tip keylogger înregistrează comenzile tastaturii și pot astfel identifica și transmite numele de utilizator și parole a numeroase conturi către hackerul care le controlează. Atacul a fost unul de anvergură și a fost descoperit doar odată cu circulația parolelor online.

În total, hackerul a reușit să sustragă peste 1,5 milioane de parole ale unor site-uri, 320.000 de parole de email și 41.000 de detalii de logare în servere FTP. Unealta malware keylogger folosită a fost bazată pe Pony botnet controller.

Analiza parolelor furate demonstrează că multe dintre ele ar fi putut să fie “sparte” și fără keylogger. Un număr mare de parole furate erau fie “1234″, fie “password”, fie “123456″ sau chiar “123456789″.

 

Sursa foto: www.b1.ro
Sursa articolului: www.hit.roOne Response to Un hacker a furat peste 2 milioane de parole Facebook, Twitter, Gmail si Yahoo!

  1. andrei spune:

    poate se va gasi un romanas sa sparga si situl SRI-ULUI SI AL SIE sa vedem ce va face si spune directori de la aceste servicii secrete

Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>