Un hacker român a atacat site-ul Agenției Spațiale Europene

Articol postat de:

images_1303307529

Un hacker roman, cunoscut ca TinKode, a atacat site-ul Agentiei Spatiale Europene, reusind sa acceseze documente sensibile prin bresa creata in sistemul de securitate al site-ului.

Hacker-ul roman TinKode a patruns in serverul web al site-ului esa.int, lucru ce i-a permis accesul la documente sensibile, cum ar fi activitatea satelitilor.

TinKode si-a anuntat atacul asupra site-ului ASE printr-o postare pe blogul sau, fara a dezvalui si modalitatea prin care a fost creata bresa de securitate. In urma atacului, hacker-ul a publicat sute de adrese de e-mail, baze de date cu utilizatori si parolele asociate unor bine-cunoscute institutii stiintifice si companii europene, printre care CERN si BAE Systems.

Gestul hacker-ului roman de a ataca site-ul ASE a fost justificat de dorinta acestuia de a marca intoarcerea cu bine pe Pamant, acum 41 de ni, a navetei spatiale Apollo, in urma unei tentative esuate de aselenizare.

ASE a fost prevenita asupra iminentului atac printr-un e-mail trimis chiar de TinKode.

ASE a confirmat atacul, mentionand ca site-ul principal nu a fost afectat si nici reteaua sa interna, insa cateva servere FTP, folosite de cercetatorii organizatiilor partenere pentru a face schimb de date, au avut de suferit, acestea fiind ulterior inchise.

TinKode este cunoscut pentru antecedentele sale, el reusind de asemenea sa intre pe serverele Marinei Regale Britanice, ale armatei SUA si chiar ale NASA. Atacurile sale se caracterizeaza prin expunerea vulnerabilitatii unor site-uri foarte cunoscute.

Sursa: TehnopolAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>