Un hacker rus a fost condamnat la 27 de ani de închisoare în SUA

Articol postat de:

hackerul__guccifer___arestat_preventiv_

Un hacker rus care a obținut mai mult de 17 milioane de dolari din furtul de date ale cardurilor a fost condamnat la 27 de ani de închisoare în SUA.

Roman Seleznev, un hacker profesionist de 32 de ani din Rusia a obținut 17 milioane de dolari deturnând instituțiile financiare și alte organizații, furând informații de pe carduri bancare, conform procurorilor. În total el a furat informațiile a cel puțin două milioane de carduri bancare, provocând un prejudiciu de 169 de milioane de dolari pentru instituțiile financiare, scrie inc.com.

Hackerul nu a călătorit niciodată în țări care aveau acord de extrădare cu SUA. În 2014, când acesta se afla în vacanță în Maldive, care nu are acord de extrădare cu SUA, dar autoritățile din SUA le-au convins pe cele din Maldive să ofere ajutor în prinderea suspectului.

Roman Valerevich Seleznev a primit cea mai mare pedeapsă pentru infracțiuni informatice din SUA, dar a cauzat și cel mai mare prejudiciu. El este fiul unui deputat din Rusia. Judecătorii federali ceruseră o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, scrie nytimes.com.

Printre victimele hackerului s-au numărat 3.700 de instituții financiare și cinsute de afaceri din lumea întreagă, inclusiv câteva restaurante din orașul Seattle.

Hackerii din Rusia nu sunt pedepsiți și beneficiază de imunitate atât timp cât nu atacă ținte din propria țară și ajută agențiile de spionaj din Rusia.

Investigațiile au descoperit dovezi ale deturnărilor pe computerele sale și fotografii cu Seleznev conducând mașini sport, în vacanță în regiuni tropicale, precum și poze cu teancuri ce păreau să fie pline de bancnote de 5.000 de ruble (5.000 de ruble înseamnă aproximativ 89 de dolari).

Sursa foto: www.criminalitatea-informatica.ro
Sursa articolului: www.securityportal.ro