Viermele Ramnit forțeaza mii de utilizatori Facebook să își reseteze parolele

Articol postat de:

images_1326957545

Mii de utilizatori Facebook sunt nevoiti sa isi reseteze parolele pentru a stopa raspandirea viermelui Ramnit, care vizeaza utilizatorii retelei sociale, in special in Marea Britanie si Franta.
Cercetatorii in securitate de la Seculert au descoperit ca aproximativ 45.000 date de autentificare au fost furate prin intermediul unei variante a viermelui Ramnit si au adus la cunostinta Facebook aceasta problema.

Facebook a declarat ca majoritatea datelor de autentificare furate sunt out-of-date, insa toti utilizatorii afectati vor fi obliati sa isi reseteze parolele pentru imbunatatirea securitatii, informeaza The Telegraph.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca Facebook a inceput colaborarea cu partenerii sai pentru a adauga protectie sistemelor sale antivirus.

Cercetatorii de la Seculert au avertizat asupra faptului ca atacatorii din spatele Ramnit ar putea folosi datele furate pentru a se loga pe conturile Facebook ale victimelor si a transmite link-uri malware prietenilor acestora, accelerand raspandirea malware-ului. Acestia adauga ca infractorii cibernetici ar putea profita de faptul ca utilizatorii tind sa foloseasca aceeasi parola pentru servicii web diferite, cum ar fi Corporate SSL VPN, pentru a obtine acces de la distanta la retelele corporative.

Facebook a cerut utilizatorilor sa evite a accesa orice link suspect si sa raporteze astfel de practici.

Sursa: ComputerWeekly.com