Win32/Conficker se află în topul malware din luna iulie

Articol postat de:

malware

Viermele Win32/Conficker este in momentul de fata cea mai raspandita amenintare informatica. Multitudinea de variante ale acestui cod malware a atins o cota globala de 12,47% din numarul total de amenintari informatice detectate de calculatoarele a milioane de utilizatori ESET Smart Security si ESET NOD32 Antivirus, la nivel mondial.

Viermele Conficker nu este programat doar pentru raspandirea prin internet, prin exploatarea unei vulnerabilitati mai vechi a sistemului Windows, ci este gandit si pentru auto-propagarea mediata prin stick-urile de memorie flash USB. Dupa ce se integreaza automat in computer Conficker poate primi instructiuni de la distanta si transforma calculatorul gazda intr-un membru al unei retele botnet folosita de atacatori pentru propagarea spamului, putand totodata disemina si alte tipuri de amenintari informatice.

A doua amenintare aflata in top utilizeaza de asemenea mediile de stocare portabile pentru auto-propagare – un mix de troieni care exploateaza functia Autorun din Windows. De-a lungul lunii iulie, INF/Autorun a atins o cota de 5,90% din totalul amenintarilor globale. De la luna la luna, Win32/Agent si-a majorat de asemenea cota de raspandire, atingand 3,65%, procent cu care se plaseaza pe pozitia numarul trei. Variantele acestei familii de troieni sunt concepute sa subtilizeze informatii confidentiale de pe computerele infectate.

Sursa: EsetAdd Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>