Audiaţi pentru spargerea site-ului Poliţiei Romȃne

Doi tineri de 17 și 18 ani au fost audiați la DIICOT, sub acuzația că ar fi spart site-ul Poliției Române și ale mai multor inspectorate de poliție din țară.

Cei doi au fost duşi la audieri la sediul DIICOT. Cei doi tineri – unul în vârstă de 18 ani, din Galaţi, care este membru al comunităţii de hackeri autointitulată „Anonymous România”, şi celălalt în vârstă de 17 ani, din Bucureşti – au executat atacurile informatice derulate în perioada septembrie – octombrie asupra site-ului Poliţiei Române şi asupra unui număr mare de subdomenii (site-urilor unui număr de douăzeci de Inspectorate Judeţene de Poliţie din ţară), precum şi asupra site-ului unei unităţi administrativ teritoriale (site-ul primăriei comunei Vlădeşti, judeţul Galaţi), atacuri prin care au fost afectate atât disponibilitatea cât şi integritatea conţinutului datelor informatice stocate în cadrul respectivelor infrastructuri informatice, transmite Digi24.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală şi poliţiştii D.C.C.O. au făcut două percheziţii domiciliare, una în Galaţi şi cealaltă în Bucureşti, în imobilele în care locuiesc cei doi suspecţi. Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic şi de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Serviciului Român de Informaţii.

Sursa foto: www.google.ro
Sursa articolului: securityportal.ro