Activiștii se fac vinovați pentru mai bine de jumătate dintre furturile de date din 2011

58% dintre furturile de date inregistrate in 2011 au fost intreprinse de activisti, potrivit unui raport anual al companiei americane de telecomunicatii Verizon, raport ce confirma expansiunea fenomenului hacktivistilor.

“Aceste tendinte noi contrasteaza puternic cu cele din anii trecuti, cand majoritatea atacurilor au fost facute de infractori cibernetici motivati in principal de castigurile financiare”, scrie in raportul Verizon.

“Hacktivistii”, neologism format prin alaturarea cuvintelor “hacker” si “activist”, sunt pirati cibernetici cu motivatii ideologice sau politice.

2011 a fost un an puternic marcat de atacurile organizatiilor de hackeri Anonymous si LulzSec, ce au avut ca tinte ale atacurilor lor multinationale si organizatii guvernamentale, politienesti sau militare.

Raportul noteaza ca multe dintre companiile atacate, “ingrijorate de natura misterioasa a miscarii si de inclinatia sa de a-si pune victimele intr-o situatie stanjenitoare, considera ca acest tip de amenintare este mai infricosator” decat atacurile clasice.

Sursa foto: howtoprotectthecomputer.com
Sursa articolului: TehnoPol