Aproape 60 de milioane de euro au fost sustrași din conturi bancare

Aproape 60 de milioane de euro au fost furate din conturile bancare ale unor instituţii financiare internaţionale în urma mai multor atacuri informatice automate, scrie Sky News.

În jur de 60 de bănci au fost păgubite. Experţii de la companiile de securitate McAfee şi Guardian Analytics susţin că hackerii par a fi acces la anumite informaţii “din interiorul” companiilor vizate. Atacurile au pornit din Italia şi s-au răspândit în Germania, Marea Britanie şi apoi America de Nord.

“Dacă toate tentativele de fraudă ar fi avut succes, valoarea totală a prejudiciului ar fi putut fi de peste 2 miliarde de euro”, se arată într-un raport întocmit de cele două companii.

Programul maliţios foloseşte mai multe servere prin care erau lansate tentative de jaf care vizau atât conturile bancare ale unor persoane fizice cât şi a unor companii. Banii furaţi erau viraţi apoi într-un alt cont, în tranzacţii pornind de la câteva mii de euro şi ajungând la circa 100.000 de euro.

Experţii avertizează că atacul nu s-a încheiat încă, existând în prezent sute de alte servere care găzduiesc programul maliţios care acţionează automat.

Sursa foto: adevarul.ro
Sursa articolului: www.gandul.info