Atac fără precedent asupra dispozitivelor Android

Reprezentantii Kaspersky anunta ca au depistat primul atac informatic indreptat asupra activistilor uiguri si tibetani, primul virus care opereaza prin intermediul sistemului Android.

Astfel, spre deosebire de celelalte atacuri indreptate asupra activistilor tibetani si uiguri, care au vizat fisierele in format DOC, XLS sau PDF de la Windows si Mac, acest virus ruleaza in sistemul Android.

Enterprise Innovation scrie ca malware-ul fura datele din smartphone-urile infestate, inclusiv din agenda de contacte si din casuta de mesaje, fiind apoi expediate catre un server central.

Totul a inceput la sfarsitul lunii martie, cand adresa de mail a unui activist tibetan a fost sparta, dupa care mai multi activisti din Mongolia, Tibet si China au inceput sa primeasca fisiere malware pe dispozitivele cu Android.

Costin Raiu, directorul de cercetare si analiza de la Kaspersky, a declarat ca pana acum nu au mai fost sesizate atacuri in aceasta zona si ca hackerii incearca acum sa profite de punctele vulnerabile ale dispozitivelor mobile, prin intermediul aplicatiilor.

Sursa foto: blog.bit9.com
Sursa articolului: ziare.com