Atacurile de phishing pe Facebook cresc în intensitate

Numarul atacurilor de tip phishing pe retelele sociale Facebook si Hobo au crescut cu 4,07%, respectiv 6,25%, aducandu-le mai aproape de organizatiile cel mai des vizate de astfel de tentative, PayPal si eBay, avertizeaza expertii Kaspersky Lab.

De asemenea, exista semne care demonstreaza ca si noua retea Google+ este in vizorul spammerilor.

Volumul de mesaje spam din totalul traficului de email a fost de 83,3%, iar cele mai populare subiecte exploatate de spammeri au fost lansarea noului film Harry Potter, moartea lui Osama bin Laden sau comemorarea mortii lui Michael Jackson.

Autoritatile din intreaga lume au continuat si in luna iunie operatiunile de ientificare si arestare a spammerilor. Astfel, dupa ce Microsoft si reprezentantii legii din SUA au blocat botnet-ul Rustock, ancheta continua cu incercarea de a gasi un grup de cetateni rusi, acuzati de crearea si intretinerea retelei.

Incepand cu luna iunie, Japonia se alatura tarilor care lupta impotriva infractionalitatii cibernetice, catalogand crearea, distributia, cumpararea si stocarea de programe periculoase, precum si distribuirea de spam cu materiale pornografice, drept o ofensa criminala adusa statului.

India a fost principa sursa de spam luna trecuta, fiind urmata de Brazilia, cu o crestere de 4,4% fata de luna mai. Printre tarile care au inregistrat scaderi in volumul spam distribuit se numara Coreea de Sud si Rusia.

Kaspersky Lab a remarcat o scadere a cantitatii de malware transmise prin e-mail, programe periculoase fiind identificate in 3,8% din totalul mesajelor care au circulat in luna iunie, insemnand o scadere cu 0,3% fata de mai. De asemenea, statisticile arata ca aproape o treime din mesajele spam in limba engleza distribuite luna trecuta erau de natura frauduloasa, fiind trimise cu scopul de a fura bani de la utilizatori sau de a infecta computerele cu malware.

Sursa: Tehnopol