Banca europeană, țintă a furtului cibernetic

Kaspersky Lab a detectat un server folosit pentru coordonarea de atacuri cibernetice asupra clienților unei bănci europene.

Firma de securitate a descoperit un server utilizat pentru atacuri cibernetice prin intermediul carora au fost furați peste 500 de mii de euro, doar într-o săptămână. Kaspersky a spus că majoritatea victimelor provin din Italia și Turcia, iar autoritățile au fost informate în legătură cu această problemă, relatează BBC.

Compania a refuzat să dezvăluie numele băncii implicate, însă a explicat că infractorii au reușit să elimine orice dovezi care ar fi putut fi folosite pentru identificarea acestora. Campania de atacuri a fost denumită ,,Luuuk”, iar programul principal folosit în cadrul acesteia se consideră a fi un troian creat să intercepteze date financiare și să permită tranzacții frauduloase, imediat ce victima își accesează contul.

,,Nu am detectat informații despre ce program malware specific a fost folosit pe serverul de comandă, însă credem că ar putea avea influențe Zeus”, a spus Vincente Diaz, cercetător în securitate din cadrul Kaspersky LabZeus este un troian detectat în 2007, folosit pentru furtul datelor de pe computerele care utilizează sistemul de operare Windows.

Kaspersky consideră că modul în care Zeus a fost utilizat în această campanie a constat în inserarea de date false pe pagina web a băncii care, atunci când erau descărcate, permiteau furtul datelor confidențiale. Potrivit informațiilor obținute de pe calculatoare, sumele furate din fiecare cont variază între 1700 și 39000 de euro.

Sursa foto: www.securityportal.ro
Sursa articolului: www.securityportal.ro