DIICOT a destructurat un grup infracţional organizat

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism –  Serviciul Teritorial Bacau au procedat la  destructurarea  unui grup infractional organizat, care actiona pe teritoriul Romaniei si transfrontalier, pe teritoriul Germaniei, Italiei si Marii Britanii, specializat in savarsirea de infractiuni informatice si fraude cu carti de credit.

In fapt, se retine ca, membrii grupului erau specializati in confectionarea artizanala, comercializarea si exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plata electronice si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, utilizand instrumentele astfel contrafacute.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat opt perchezitii domiciliare, in mun. Bacau, ocazie cu care au fost identificate diverse echipamente artizanale (dispozitive tip „gura” de bancomat, camere video miniaturale, componente electronice si alte instrumente si materiale necesare confectionarii acestora) utilizate de membrii gruparii pentru efectuarea operatiunilor de skimming, precum si  sumele de  44000 lei si 8000 euro, un pistol cu gaze si munitia aferenta.

Doi membri ai gruparii infractionale organizate, ce intentionau sa se deplaseze pe teritoriul Germaniei, in vederea efectuarii de operatiuni de skimming, au fost depistati avand asupra lor componente electronice si dispozitive destinate  skimming-ului.

Cercetarile au fost efectuate impreuna cu ofiteri  de politie din cadrul D.C.C.O., B.C.C.O. Bacau, Alba si Suceava cu suportul tehnic si informativ al  DGIPI si a DOS si cu sprijinul SIAS Bucuresti, I.P.J. Bacau – DIR, GMJ Bacau, Politia de Frontiera – Aeroportul Bacau.

La propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a  inculpatilor Sandu Irinel Neculai, Grigore Marian Ionel, Rusu Ionel, Ene Doru Adrian, Iosup Gabriel, Cornea Mihai, Chelaru Ramona Veronica si Iftimie Bogdan pentru o perioada de 29 de zile.

In sarcina inculpatilor se retine savarsirea infractiunilor prev. de art. 25 si 27 din Legea nr.365/2002 privind comertul electronic si de art. 7 alin.1 din Legea nr. 39/2003.

Sursa: DIICOT