Escrocherie prin email de peste 214 milioane de dolari

Biroul Federal de Informații (FBI) a declarat că o escrocherie email care vizează afacerile a strâns peste 214 milioane de dolari, de la victime din 45 de țări.

Centrul pentru Infracțiuni pe Internet, o organizație constituită din FBI și National White Collar Crime Center, a spus că pierderile au fost calculate pe perioada 1 octombrie 2013 – 1 decembrie 2014.  Escrocheria constă în trimiterea mesajelor vocale false afacerilor specializate în livrarea produselor în țări străine, în care se cere plata prin virament bancar, scrie Security Week.

,, Plățile frauduloase realizate prin intermediul băncilor străine au fost transferate de mai multe ori și au dispărut rapid. În cele mai multe cazuri, transferurile s-au sfârșit în bănci din China și Hong”, a informat Centrul pentru Infracțiuni pe Internet.

Potrivit Centrului, escrocheria a făcut 1.198 de victime în SUA și 928 în alte țări. Firmele americane au pierdut peste 179 de milioane de dolari, iar FBI consideră că numărul victimelor și al pierderilor va continua să crească.

Într-o versiune a escrocheriei, o organizație care se ocupă cu livrarea peste oceane este contactată prin telefon, fax sau email pentru realizarea plății. Email-urile sunt modelate în cât să pară că vin din partea unui furnizor legitim, precum și apelurile telefonice.

Centrul pentru Infracțiuni pe Internet sugerează companiilor vulnerabile să evite folosirea email-urilor gratuite pentru conturi oficiale și să fie precaute când vine vorba de publicarea informațiilor legate de companie pe website-uri și platformele sociale. De asemenea, grupul sugerează implementarae unor măsuri suplimentare de securitate, precum autentificarea în doi pași și semnături digitale.

Sursa foto: gregclowminzer.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro