Grupul de activisti cibernetici Anonymous lansează atacuri informatice

Conform laboratorului anti-malware al Panda Security – The Cloud Security Company –, Anonymous, grupul de activisti cibernetici responsabil pentru lansarea unor serii de atacuri impotriva societatilor de protectie a drepturilor de proprietate intelectuala din mai multe tari, din cursul lunii octombrie, deruleaza in prezent alte atacuri informatice in apararea fondatorului Wikileaks, Julian Assange.

Grupul a diseminat o declaratie prin care precizeaza ca nu are nici o legatura cu Wikileaks sau fondatorul acestuia, dar ca este alaturi de Assange, pentru ca “lupta pentru aceleasi cauze: transparenta si eliminarea cenzurii”.

Pana in acest moment, Panda Security a detectat 3 atacuri. Primele doua au lovit Paypal (celebrul sistem de comert electronic, prin care se pot face plati si transferuri online) si blogul acestei institutii, pe motiv ca a suspendat donatiile catre Wikileaks, atacuri care au condus la peste 8 ore de indisponibilitate a serviciului.

Al treilea atac a afectat serviciul online al bancii elvetiene PostFinance.ch, pe motiv ca a blocat contul lui Assange, rezultand peste 11 ore de oprire a acestuia. Pana si clientii bancii au trimis pe Twitter mesaje catre activistii cibernetici, de a inceta atacul si a le permite sa foloseasca serviciile online ale bancii, pentru macar 10 minute.

In final, in urma cu cateva zile, website-ul grupului Anonymous a suferit o serie de atacuri DDoS (atacuri prin internet, provenind din mai multe surse, impotriva unei anumite tinte si destinate blocarii activitatii acesteia), ceea ce a dus la inactivitatea acestuia pentru cateva ore.

Anonymous intentioneaza sa continue campania de sustinere a lui Julian Assange, prin atacarea oricarei institutii care va incerca sa descurajeze sau sa reduca la tacere Wikileaks. Grupul a amenintat deja reteaua sociala Twitter, pe motiv ca a restrictionat discutiile despre Wikileaks (#wikileaks), chiar daca pana acum aceste amenintari nu s-au materializat.

Sursa: Total PR