Hackerii au atacat bursa de la Hong-Kong

Site-ului bursei de la Hong Kong a fost blocat de un atac al hackerilor care a determinat suspendarea tranzactionarii actiunilor a sapte companii, intre care HSBC si chiar operatorul pietei de capital, anunta Financial Times.

Atacul cibernetic, care a lipsit investitorii de anunturi importante ale companiilor listate, a avut loc cu numai cateva ore inainte ca Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEx) sa anunte rezultatele financiare.

HKEx este a doua bursa importanta care recunoaste in acest an ca a fost tinta atacurilor, dupa ce Nasdaq OMX, care detine a doua mare bursa din SUA, a anuntat ca hackerii au incercat sa obtina acces la un serviciu destinat clientilor. In ambele cazuri, operatorii platformelor bursiere au subliniat ca sistemele de tranzactionare nu au fost afectate.

Problemele la site-ul bursei au inceput miercuri dimineata, cand sapte companii aveau programate anunturi importante. In urma atacului, HKEx a luat decizia de a suspenda de la tranzactionare actiunile acestor companii.

Sursa: Adevarul