Numărul persoanelor cercetate de DIICOT s-a dublat în anul 2010

Numarul de persoane cercetate de catre procurorii clujeni ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism aproape s-a dublat anul trecut, iar numarul de arestati a crescut de trei ori. Cele mai multe infractiuni cercetate de procurori au fost legate de traficul de droguri si traficul de persoane.

Potrivit raportului de activitate pe anul 2010 al DIICOT Cluj, anul trecut peste 1.000 de persoane au fost cercetate in cauzele solutionate si alte cateva sute in cauzele care inca se cerceteaza. 241 dintre acestea au fost trimise in judecata, 102 chiar in stare de arest. Anul trecut doar 614 persoane au fost cercetate si doar 32 de persoane arestate au fost trimise in judecata.

Chiar daca numarul de cauze solutionate a crescut, fata de inceputul anului trecut, numarul de dosare aflate inca in lucru la DIICOT Cluj este mai mare. De exemplu, daca in ianuarie 2010 erau ramase 372 de dosare inregistrate in anii anteriori, la inceputul acestui an, 435 de dosare erau inregistrate. In cazul a peste 100 de dosare ramase in lucru a trecut mai bine de un an de la sesizarea parchetului, iar in cazul a 50 de dosare chiar mai mult de un an de la inceperea urmaririi penale.

Rechizitoriul lui Ciorcila, laudat in bilantul DIICOT

Unul dintre rechizitoriile cele mai importante, subliniate in raportul de activitate, este cel al presedintelui Consiliului de Administratie a Bancii Transilvania, trimis in judecata pentru manipularea pietei de capital si spalare de bani. Potrivit DIICOT, in acest dosar s-au dispus masuri asiguratorii in valoare de peste 57 de milioane de lei.

Sursa: CityNews