Pentagonul își face echipe de luptă împotriva hackerilor

Comandamentul cibernetic al Pentagonului a anuntat crearea a nu mai putin de 13 echipe operative, pana in vara lui 2015, care vor apara natiunea de atacurile hackerilor din intreaga lume.

Generalul Keith Alexander a subliniat, in fata congresmenilor americani, ca noile echipe de lupta impotriva hackerilor fac parte dintr-un efort al Administratiei americane de a apara natiunea si institutiile sale de atacurile criminale ce ar putea afecta Wall Street sau i-ar putea lasa pe americani fara curent electric, scrie Washington Post.

Oficialul american a mai spus ca taierile bugetare ar putea submina eforturile acestei echipe si a cerut Congresului sa aprobe o lege care ar permite companiilor din sectorului privat sa dezvaluie informatii legate de amenintarile virtuale fara sa se teama ca ar putea fi date in judecata.

“In ultima perioada, atacurile asupra sistemului informatic de pe Wall Street s-au multiplicat”, a afirmat Alexander, care a dezvaluit ca au avut loc peste 160 de tentative, in ultimele sase luni.

Discursul oficialului american survine la scurt timp dupa ce directorul Serviciilor Nationale de Informatii, James E. Clapper Jr. a cerut Chinei sa opreasca “furtul” de secrete corporatiste din retelele americane.

Sursa foto: hit.ro
Sursa articolului: ziare.com